Life in the woods in Zeist van start!

Synchroon is door Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Kerckebosch, als ontwikkelaar geselecteerd voor de ontwikkeling van de woningen in het deelplan ‘Op de Hei’ in de wijk Kerckebosch Zeist. Bureau Stedelijke Planning heeft in opdracht van Synchroon het marktonderzoek verricht voor dit project.

Kerckebosch is een project van de gemeente Zeist en woningbouwcorporatie Seyster Veste. Het betreft een wijkvernieuwing waarin ruim 700 sociale huurwoningen worden gesloopt en vervangen door ruim 800 nieuwe woningen. Bureau Stedelijke Planning onderzocht in opdracht van Synchroon de woningmarkt in Zeist en adviseerde over de prijzen voor de diverse woningtypes. De gemeente heeft vervolgens Synchroon  geselecteerd voor het deelplan ‘Op de Hei met het concept “Life in the Woods”, waarbij ruime, moderne twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande bosvilla’s en appartementen met een riant terras worden gebouwd.

Het plan Kerckebosch bestaat uit woonscheggen te midden van bos- en heidegebied. De eerste fase van de gebiedsontwikkeling Kerckebosch is in uitvoering. Voor de vervolgfasen vindt nu planontwikkeling plaats. Het gaat om 200 woningen in zowel de sociale als vrije sector. De realisatie dient vanaf eind 2014 aan te vangen. Het onderzoek betrof het deelproject Op de Hei De ligging van het plan, op de hei en in het bos, maakt het mogelijk om woningen op een zorgvuldige wijze landschappelijk te verkavelen en ‘één met de natuur’ te wonen. Dit project laat zich het beste vertalen als ‘kleinschalig en exclusief wonen op de hei en in het bos’.
Synchroon ontwikkelt circa 30 twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande bosvilla’s en circa 11 appartementen. Bijzonder is dat het in alle woningen mogelijk is om gelijkvloers een volledig woon- en slaapprogramma te realiseren. De woningen zijn maximaal twee lagen. De bosvilla is een door Synchroon nieuw ontwikkeld product. Het is een relatief kleine vrijstaande woning (circa 125 m² gbo in basis) op een relatief kleine kavel (circa 300 m2) met een begane grond van ruim 90 m², zodat de woning geschikt is voor bewoners die vrijheid en gelijkvloers wonen, willen combineren. De architect van het plan is MIX Architecten uit Ede. ESscapes is de landschapsarchitect.

DATUM LOCATIE Zeist OPDRACHTGEVER Synchroon Deel deze pagina