Nieuw recreatief centrum in Vinkeveen met woningen en voorzieningen

Timpaan werkt samen met AHV en gemeente De Ronde Venen aan de ontwikkeling van het Nieuw Recreatief Centrum (NRC) in Vinkeveen. Met een mix van woningen en commerciële voorzieningen. Bureau Stedelijke Planning heeft de afzetkansen en opbrengsten van wonen en het commercieel programma in het NRC onderzocht en geadviseerd over een succesvolle ontwikkeling van het NRC.

Het plangebied voor het NRC ligt op een mooie locatie, direct aan de Vinkeveense plassen. Op het terrein bevindt zich nu nog een verouderde betonfabriek. Deze plek wordt in de komende jaren getransformeerd tot een aantrekkelijk gebied, waar zowel detailhandel, horeca als wonen de ruimte krijgen. De twee belangrijke trekkers die in het gebied zijn voorzien, zijn een groot restaurant en een supermarkt.

De vestiging van een supermarkt is momenteel onzeker. Als deze er niet komt, betekent dit dat er minder ruimte zal zijn voor kleinere detailhandel in het gebied. Deze kleinere winkels (drogist, bakker) zijn namelijk afhankelijk van de aantrekkende werking van een supermarkt. Een supermarkt heeft echter wel een drukkende werking op de haalbare prijsniveaus in huur en koop, omdat er sprake is van enige overlast. Bureau Stedelijke Planning adviseerde Timpaan over de gevolgen van beide scenario’s. Hierbij zijn zowel de financiële gevolgen onderzocht, als de gevolgen voor de uitstraling en beleving van het gebied.

Naast wonen en detailhandel is er in het NRC veel ruimte voor horeca. Door de ligging aan het water, biedt het NRC volop kansen voor een groot restaurant met terras en enkele kleinere horecagelegenheden, zoals een ijssalon. Hierbij is het van belang dat dit restaurant ruime openingstijden heeft (zowel lunch als diner), zodat gedurende de hele dag reuring ontstaat in het gebied. Op deze manier wordt een levendig en sfeervol gebied gecreëerd, waarin de overige horeca en detailhandel kunnen floreren.

DATUM LOCATIE Vinkeveen Deel deze pagina

gerelateerde informatie