Presentatie online webinar Tourism and its City

De Expertpool Toeristische Verhuur Woonruimte leverde een inhoudelijke bijdrage aan het online webinar Tourism and its City met Spaanse en Nederlandse studenten van de Universiteit Valencia en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

Diverse gastsprekers lieten hun licht schijnen op de invloed van Airbnb op de toeristische ontwikkeling van de stad, met cases van Valencia en Barcelona. Onze inbreng was een presentatie over de ontwikkelingen van Airbnb in Nederland vanuit de markt en de interventies die worden gepleegd vanuit de overheid om tot regulering te komen. In de discussie die volgde was het interessant om te merken dat er grote verschillen zijn tussen steden als Barcelona, Valencia en Amsterdam waar het gaat om effecten van monotonisering (bv in aanbod van horeca en winkels), hoewel niet duidelijk is wat de bijdrage van Airbnb hieraan is. In Nederland neemt Amsterdam een eigen positie in: bijna de helft van alle Airbnb-aanbieders bevinden zich in de hoofdstad. In alle andere steden functioneren de markten op slechts een fractie van de Amsterdamse volumes.

Meer informatie over de Expertpool Toeristische Verhuur Woonruimte: https://www.stedplan.nl/expertpool-toeristische-verhuur-woonruimte/ 

DATUM CONTACTPERSOON Arno Ruis Arno Ruis Bureau Stedelijke Planning arno.ruis@sweco.nl
+31 (0)20 6254267

Arno Ruis is Associate Partner Leisure bij Bureau Stedelijke Planning.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie