Projectmanagement organische gebiedsontwikkeling Europakwartier Oost 2

Almere. Bron gemeente Almere, Top-Shot.nl

Almere. Bron gemeente Almere, Top-Shot.nl

André Everts is sinds maart Principal Projectmanager bij Bureau Stedelijke Planning. André heeft meer dan tien jaar ervaring als projectmanager voor complexe gebiedsontwikkeling- en vastgoedprojecten in een grootstedelijke omgeving. Hij is direct gestart met een opdracht bij gemeente Almere waar hij de gebiedsontwikkeling Europakwartier Oost 2 gaat leiden. Het betreft het laatste te ontwikkelen deelgebied van circa 45 ha in het stadsdeel Almere Poort. Er worden de komende jaren circa 1200 woningen en voorzieningen gerealiseerd in een ontspannen, groene omgeving. Almere Poort is het eerste gebied in Almere dat volledig volgens de principes van ‘Growing Green Cities’ wordt ontwikkeld.

De gemeente Almere wil het Almere Poort gebied op een organische manier ontwikkelen waarbij er kansen zijn voor veel verschillende partijen, zowel particulier als professioneel. Ontwikkelen volgens de principes ‘Growing Green Cities’ betekent dat de thema’s ‘de productieve stad’, ‘de bio diverse stad’, ‘de gezonde stad’ en ‘de eetbare stad’ bepalend zijn bij de ontwikkeling van het gebied. André: “Door deze thema’s centraal te stellen krijgt het gebied straks een groen-stedelijke uitstraling mét een duidelijk eigen karakter. Denk bijvoorbeeld aan een mobiliteitsconcept gebaseerd op autodelen, waardoor het aandeel parkeren in de openbare ruimte sterk omlaag kan en een groenere uitstraling ontstaat. Of aan een andere inrichting van de buitenruimte met bijvoorbeeld een boomgaard of een pluktuin in plaats van het gebruikelijke plantsoentje”.

Naast Europakwartier Oost 2 gaat André zich bezighouden met de verplaatsing en uitbreiding van de Internationale School naast de locatie Annapark en de afronding van de gebiedsontwikkeling Almere Buiten Centrum.

Projectmanagement via Bureau Stedelijke Planning
Meer weten over projectmanagement via Bureau Stedelijke Planning voor uw gemeente? Jeanette Kalthof vertelt graag meer over de mogelijkheden via jk@stedplan.nl of 06-13333149.

DATUM LOCATIE Europakwartier Oost 2, Almere OPDRACHTGEVER Gemeente Almere Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Schetsontwerp Stadspark Hoofddorp

Projectmanagement Stadspark Hoofddorp

/ Gemeente Haarlemmermeer

‘Stadscentrum Hoofddorp’ is de naam van de transformatie van het centrum van Hoofddorp. De naam geeft duidelijk de ambities weer: verder verstedelijken en een deel Lees meer

Werken bij Bureau Stedelijke Planning

Vacature medior projectmanager

Wij zoeken enthousiaste projectmanagers met minimaal twee jaar ervaring in stedelijke ontwikkelingsprojecten bij gemeenten. Wanneer je een aantal jaar werkt als junior of assistent projectmanager Lees meer