Projectmanagement: plannen voor Reigersbos worden concreet

Reigersbos, het hart van Gaasperdam in Amsterdam Zuidoost, wordt vernieuwd. De wijk is in de jaren tachtig ontstaan en is opgezet als een groene en prettige buurt. Inmiddels wonen er ongeveer 8.500 mensen. Reigersbos grenst in het noorden aan de wijk Holendrecht, in het oosten aan de wijk Gein en in het westen aan de spoorlijn van Utrecht. Met een levendige winkelstraat en een drukbezochte markt op woensdag, is Reigersbos hét centrum van Gaasperdam.

De afgelopen 40 jaar is er weinig gedaan in de wijk, en dat is niet zonder gevolgen. De sociaal-economische situatie van bewoners moet verbeterd worden en de kwaliteit van openbare ruimte laat op sommige plekken te wensen over. Daarom is Reigersbos in 2018 door het college van B&W aangewezen als ontwikkelbuurt. Daarnaast is heel Gaasperdam een zoeklocatie voor woningbouw. Er staat dus het een en ander te gebeuren in Reigersbos en de plannen worden steeds concreter.

Wat gaat er gebeuren?
Hoewel de uitvoering van de grotere plannen niet eerder wordt verwacht dan 2024, zijn er inmiddels al mooie dingen gerealiseerd. Zo zijn onderdoorgangen opgevrolijkt, wordt het schoolplein van een basisschool vergroend en worden een aantal muren door kunstenaars beschilderd. Jonneke Huijser, projectmanager vanuit Bureau Stedelijke Planning: “het is mooi om de reacties van buurtbewoners te zien op de muurschilderingen. Het maakt direct verschil; van een anonieme steeg naar een fijne plek om doorheen te lopen. Een kleine ingreep met een grote impact!’’

Naast het verbeteren van de openbare ruimte komen er nieuwe woningen en voorzieningen in de wijk. Zo komt er een nieuw plein bij de metrohalte met terrassen, bomen en bankjes. Daarnaast komt er plek voor kleine bedrijfjes en kantoorruimtes. Ook opent er een jongerencentrum en een buurtkamer waar men elkaar kan ontmoeten.

Reigersbos is een dynamische omgeving om in te zijn én om voor te werken. Benieuwd hoe de plannen zich verder ontwikkelen? Blijf dan op de hoogte via de projectwebsite www.amsterdam.nl/reigersbos. Hier is ook de investeringsnota te downloaden.

DATUM CONTACTPERSOON mr. Jeanette Kalthof MBA Jeanette Kalthof Bureau Stedelijke Planning jeanette.kalthof@sweco.nl
+31 (0)6 13333149

Jeanette Kalthof is manager Projectmanagement bij Bureau Stedelijke Planning.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie