Projectmanagement Stadspark Hoofddorp

Schetsontwerp Stadspark Hoofddorp

Schetsontwerp Stadpark Hoofddorp

‘Stadscentrum Hoofddorp’ is de naam van de transformatie van het centrum van Hoofddorp. De naam geeft duidelijk de ambities weer: verder verstedelijken en een deel van de woningbouwopgave in de Metropoolregio Amsterdam vervullen. Dit betekent niet alleen dat er veel nieuwe woningen worden gebouwd, maar ook dat er grote behoefte ontstaat aan hoogwaardig groen. De gemeente Haarlemmermeer ontwikkelt daarom een volwaardig Stadspark. Floris Taphoorn van Bureau Stedelijke Planning is gevraagd deze ontwikkeling als projectmanager te begeleiden. “Een fantastische plek om te genieten, recreëren en ontspannen middenin de stad.”

Omwonenden en toekomstige bewoners zien het Stadspark stap voor stap vorm krijgen. Het project wordt gefaseerd uitgevoerd. In afwachting van het definitieve VO starten eind dit jaar de eerste werkzaamheden. Onderdeel van het huidige schetsontwerp zijn onder andere een wandelbos, fruittuinen en een tenniscomplex.

Het gebied kent een grote historie: van concours hippique (paardenrenbaan) tot proeftuin voor de fruitteelt op kleibodem en als werkverschaffingsgebied ter voorbereiding van de aanleg van het Amsterdamse Bos. Ontwerpers hebben samen met bewoners en ondernemers gewerkt aan een schetsontwerp voor het Stadspark. Floris: “Het is de uitdaging om het park een serieuze upgrade te geven die past bij de veranderende omgeving en die tegelijkertijd rekening houdt met de historie.”

De ontwikkeling van het Stadspark is het tweede project waaraan Floris werkt voor de gemeente Haarlemmermeer. Floris: “Het is heel fijn om van de gemeente het vertrouwen te krijgen om naast project Beukenhorst-West / Hyde Park ook aan het Stadspark te mogen werken. Het schakelen tussen de ontwerp- en uitvoeringsfase van dit project is hartstikke leuk. Daarnaast is het ontzettend interessant om samen met het team aan twee projecten te werken die van invloed zijn op elkaar. Mooi om te bedenken dat bewoners van onder andere Hyde Park over een aantal jaar lekker kunnen genieten van dit mooie park.”

Meer informatie over het Stadspark: https://haarlemmermeergemeente.nl/hoofddorp/stadspark

Projectmanagement binnen uw gemeente
Benieuwd naar de mogelijkheden van projectmanagement via Bureau Stedelijke Planning binnen uw gemeente? Neem contact op met Jeanette Kalthof, Teammanager Projectmanagement, via jk@stedplan.nl of 0182-689416.

DATUM LOCATIE Stadspark Hoofddorp OPDRACHTGEVER Gemeente Haarlemmermeer CONTACTPERSOON mr. Jeanette Kalthof MBA Jeanette Kalthof Bureau Stedelijke Planning jeanette.kalthof@sweco.nl
+31 (0)6 13333149

Jeanette Kalthof is manager Projectmanagement bij Bureau Stedelijke Planning.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Werken bij Bureau Stedelijke Planning

Vacature medior projectmanager

Wij zoeken enthousiaste projectmanagers met minimaal twee jaar ervaring in stedelijke ontwikkelingsprojecten bij gemeenten. Wanneer je een aantal jaar werkt als junior of assistent projectmanager Lees meer

Assistent/Junior Projectmanagers

Bureau Stedelijke Planning levert assistent en junior projectmanagers die een combinatie bezitten van een goede opleiding, uitstekende communicatieve vaardigheden en een hands-on mentaliteit. Onze junioren Lees meer