Projectmanagement zelfbouw in Den Haag

De gemeente Den Haag brengt al enkele jaren volgens de methodiek van Kleinschalig Opdrachtgeverschap kavels en klushuizen op de markt. Senior projectleider Joris Quaedflieg van Bureau Stedelijke Planning is momenteel ingehuurd door de afdeling Projectmanagement van de gemeente Den Haag. Hij werkt onder meer aan het Junoblok, een voormalig kantoorgebouw waar kopers zelf woningen kunnen realiseren.

Kleinschalig Opdrachtgeverschap kan op veel interesse rekenen bij particulieren, ondernemers en kleine ontwikkelaars. Den Haag biedt zowel vrije kavels als kluspanden tegen een aantrekkelijke prijs te koop aan. Een kavelpaspoort biedt de afnemer veel ruimte om een eigen droomhuis of bedrijf te realiseren. De website http://www.denhaag.nl/ikbouwindenhaag.htm geeft een beeld van het aanbod. Senior projectleider Joris Quaedflieg van Bureau Stedelijke Planning werkt op dit moment bij de afdeling  Projectmanagement als projectleider onder meer aan het klusrijp opleveren van een aantal van deze zelfbouwprojecten.

Een van deze projecten is het Junoblok op de Binckhorst. Dit voormalig kantoorgebouw wordt in maart klusrijp opgeleverd aan de kopers, waarna deze zelf aan de slag gaan om hun woningen te realiseren. Het kluspaspoort biedt daarbij veel vrijheden: zo zijn er woon/werk combinaties mogelijk, kunnen kavels worden samengevoegd of opgesplitst, zijn de gevels vrij in te delen, en kunnen de bewoners op de bovenste verdieping  naar boven toe uitbreiden en een dakterras realiseren. Architect van het vernieuwde Junoblok is Arvide Architectuur in samenwerking met Hulshof Architecten. Het project is een belangrijk onderdeel van de gebiedsontwikkeling nieuwe stijl van dit deel van de Binckhorst. De transformatie naar woningen draagt bij aan het op termijn realiseren van een gemengd woon-werk milieu in dit deel van Den Haag.

Bureau Stedelijke Planning detacheert projectleiders en procesmanagers bij gemeenten en projectontwikkelaars. Deze worden vanuit de backoffice van het bureau ondersteund met diverse vormen van informatie en advies.

 

Bron afbeelding: Plus New Media

DATUM LOCATIE Den Haag OPDRACHTGEVER Gemeente Den Haag CONTACTPERSOON ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina