Strategie werklocaties Schiedam

Bureau Stedelijke Planning werkt aan een strategie voor de werklocaties in de gemeente Schiedam. Deze ruimtelijk-economische onderbouwing is onderdeel van de economische visie die parallel wordt opgesteld. De werklocaties zijn de gebieden in de stad die zijn aangewezen voor kantoren en/of bedrijven: A20 zone met Schieveste en ‘s-Graveland, het havengebied, Nieuw-Mathenesse en Kethelvaart. Dit omvat sterke clusters waaronder het Distillers District met de jeneverindustrie en de aanwezigheid van wereldspelers in de martieme sector en offshore zoals Huisman en Damen.

De huidige economische visie van Schiedam is verouderd. Nieuwe trends en ontwikkelingen vragen om een versterking van het vestigingsklimaat. Daarom vindt een actualisatie plaats van de economische visie. Het doel is een perspectief op de versterking van de economische positie en structuur van Schiedam. Op stadsniveau is sprake van een complexe schuifpuzzel rond de werklocaties. Directe aanleiding hiervan is o.a. het benodigde compensatieplan voor watergebonden bedrijven op bedrijventerrein Nieuw Mathenesse en de Ladderonderbouwing van het kantorenprogramma bij het station van Schiedam.

DATUM CONTACTPERSOON ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie