Uitvoering gebiedsvisie Den Haag Hollands Spoor

In de komende periode zal opnieuw een deel uitgevoerd worden van de gebiedsvisie Hollands Spoor die de gemeente Den Haag in samenwerking met Bureau Stedelijke Planning heeft opgesteld. Zo zal station Hollands Spoor (HS) worden verbouwd. De tunnel van de stationshal naar de perrons, die nu doodloopt, wordt doorgetrokken naar de achterkant van het station voor een tweede entree aan de Waldorpstraat. Daar staan de Haagse Hogeschool en een paar grote kantoorgebouwen, waaronder verzamelpand The Globe en de thuisbasis van T-Mobile Netherlands.

Ook het Stationsplein gaat op de schop. Het plein wordt opnieuw ingericht en de tramsporen worden vervangen voor de nieuwe trams. Dit zorgt ervoor dat Den Haag naast Centraal Station straks weer beschikt over twee volwaardige OV-knooppunten. Bij de nieuwe ingang komt plaats voor 2.500 fietsen. Ook komen er zes tot acht winkels over in totaal 800 m2 winkelruimte. Binnenkort begint de aanbesteding van het project. Begin 2015 begint de bouw en in 2017 moet het vernieuwde station klaar zijn.

DATUM OPDRACHTGEVER Gemeente Den Haag CONTACTPERSOON dr. Pieter van der Heijde Pieter van der Heijde Bureau Stedelijke Planning pieter.vanderheijde@sweco.nl
+31 (0)6 51496248

Dr. Pieter van der Heijde is algemeen directeur van Bureau Stedelijke Planning en gespecialiseerd in centrum- en gebiedsontwikkeling. Hij is economisch geograaf en heeft 30 jaar ervaring in de stedelijke ontwikkeling.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Gebiedsvisie Hollands Spoor Den Haag

/ Gemeente Den Haag

Het station Hollands Spoor en omgeving moet weer een levendig en aantrekkelijk onderdeel van de Haagse binnenstad worden. De omgeving aan beide zijden van het Lees meer