Welke voorzieningen passen (bij een mobiliteitshub) in Papendorp – Utrecht?

Utrecht staat voor een majeure woningbouwopgave om de bevolkingsgroei van de gemeente op te vangen. Daarnaast is er door de centrale ligging van de gemeente een grote vraag naar werklocaties. Een van de locaties waar deze twee functies samen komen is Papendorp. Ook werkt de gemeente aan plannen om een mobiliteitshub te realiseren in Papendorp voor parkeren op afstand.

De groei van het aantal inwoners, de toename van kantoorpersoneel maar ook de mogelijke komst van een mobiliteitshub, genereert extra vraag naar commerciële publieksvoorzieningen in Papendorp. Hoeveel, welke, waar en in welke vorm deze mogelijk zijn, laat de gemeente Utrecht door Bureau Stedelijke Planning onderzoeken.

Het onderzoek geeft inzicht in de marktruimte voor commerciële voorzieningen in Papendorp en geeft daarnaast weer wat de meest aantrekkelijke locatie is of meest aantrekkelijke locaties zijn. Specifiek wordt er gekeken naar welke voorzieningen passen of noodzakelijk zijn voor een aantrekkelijke en veilige mobiliteitshub. De voorzieningen die gerealiseerd gaan worden, moeten bijdragen aan een divers en leefbaar Papendorp, zonder dat dit ten koste gaat van commercieel aanbod rondom de wijk.

DATUM CONTACTPERSOON drs. Toine Hooft toine.hooft@sweco.nl
+31 (0)6 22993549

Drs. Toine Hooft (1967) is partner winkelen & vrije tijd bij Bureau Stedelijke Planning. Hij is bedrijfseconoom en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen het vakgebied.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Visie commerciële voorzieningen Zuidas

/ Gemeente Amsterdam

De Amsterdamse Zuidas is de laatste twee decennia uitgegroeid tot een internationale toplocatie waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt. Het gebied ontwikkelt zich steeds meer Lees meer