Wonen aan het Twiske voorbeeldrapport Ladder voor Duurzame Verstedelijking

In opdracht van Kalliste Woningbouwontwikkeling en de gemeente Oostzaan heeft Bureau Stedelijke Planning een Ladderonderbouwing opgesteld voor Klein Twiske. De onderbouwing en methodiek zijn optimaal afgestemd met de provincie Noord-Holland. De provincie wil het rapport inzetten als voorbeeld van een degelijke en leesbare Ladderonderbouwing. Het project betreft de tweede en laatste fase in de ontwikkeling ‘Wonen aan het Twiske’ in het noorden van de dorpskern Oostzaan, en direct grenzend aan recreatiegebied Het Twiske.

Zuidelijk van de locatie ligt fase 1 waar 112 grondgebonden woningen zijn opgeleverd sinds 2014. In het plan zijn 26 eengezinswoningen en vrije kavels opgenomen in uiteenlopende prijsklassen. Een deel van de woningen heeft de achtertuin aan het water. Voor de onderbouwing is de specifieke behoefte aan centrumdorpse woonmilieus in beeld gebracht en is aangetoond dat de locatie voorziet in de doelstelling om dit zoveel mogelijk in bestaand stedelijk gebied te realiseren.

 

DATUM LOCATIE Oostzaan OPDRACHTGEVER Kalliste Woningbouwontwikkeling en de gemeente Oostzaan CONTACTPERSOON ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Strategische visie op wonen voor Wijk bij Duurstede

/ gemeente Wijk bij Duurstede, BPD (Bouwfonds) en woningcorporatie Volksbelang

Wijk bij Duurstede wil meer inzicht in de huidige situatie op de woningmarkt, de opgaven voor de komende jaren en gewenste woonproducten. De gemeente Wijk Lees meer