Onderzoek: Duurzame nieuwbouwwoning is meer waard

vakkennis

Samen met PAS bv en Adviesbureau DWA hebben we onderzoek gedaan naar het effect van duurzaam bouwen op de grondprijs van woningen. Het doel was de effecten van duurzame investeringen in nieuwbouwwoningen op de verkoopprijs (VON-prijs) en daarmee op de residuele grondwaarde in kaart te brengen. Aan de hand daarvan kan het gemeentelijk beleid ten aanzien van duurzame woningbouw in relatie tot grond(prijs)beleid worden aangepast. Wij verzorgden het onderdeel marktonderzoek. En wat blijkt? De consument wil een gasloze woning en een duurzame nieuwbouwwoning is meer waard. 

Lees het volledige rapport hieronder of download deze via: Rapport Duurzaamheidsonderzoek 2018

Vragen over het onderzoek of benieuwd wat Bureau Stedelijke Planning voor u kan betekenen? Neem contact op met Frans Wittenberg (fw@stedplan.nl of 06-20281064) of Tim Polman (tp@stedplan.nl of 0182-689416).

 

 

Deel deze pagina

gerelateerde informatie

nieuwe woonvormen

Opkomst nieuwe woonvormen

Voor een groeiende groep mensen is wonen meer dan een traditioneel appartement of grondgebonden woning. We worden steeds flexibeler, zowel qua relaties, werk, mobiliteit als Lees meer

Consument wil gasloze woning

Duurzaam en aardgasloos bouwen is in opkomst. Mede door de aardbevingsproblematiek in Groningen zijn politiek, burgers, woningcorporaties en ontwikkelaars zich in toenemende mate bewust geworden Lees meer

Waarmaken van de Zaanse groeiambitie

Gemeente Zaanstad heeft groeiambitie (voortkomend uit de toekomstvisie MAAK.Zaanstad). Bureau Stedelijke Planning heeft de gemeente Zaanstad ondersteund door te adviseren bij het opstellen van kansrijke woonprogramma’s.