Vacature: senior consultant gebiedsontwikkeling

werkenbijbsp

Adviseren over het programma en de ontwikkelstrategie van transformatiegebieden is de kern van deze functie. Met name in de (grote) steden. Bureau Stedelijke Planning (part of Sweco) is bij tientallen grootschalige gebiedsontwikkelingen betrokken. Door de sterke toename van onze opdrachten zoeken wij een senior consultant gebiedsontwikkeling met 5 tot 10 jaar ervaring. Wil jij werken bij een adviesbureau dat tot de top van Nederland behoort, waarbij de mens centraal staat en investeert in jouw persoonlijke ontwikkeling? Dat kan!

WAT GA JE DOEN?

Als senior consultant ga je aan de slag bij het Team Gebiedsontwikkeling en Werken om gemeenten te adviseren over de transformatie van werklocaties naar gemengde woonwerkgebieden. Hierbij staat enerzijds de ruimtelijk functionele programmering van de gebiedsontwikkeling centraal (de wat-vraag) en anderzijds de ontwikkelstrategie om de gewenste transformatie te realiseren (de hoe-vraag). Dit doen we onder meer op basis van onderzoek, strategische advisering, ruimtelijke onderbouwingen, conceptontwikkeling, het opstellen van kansrijke programma’s, toekomstvisies en procesbegeleiding. Hierbij betrekken we optimaal de kennis uit de andere teams op het gebied van wonen, zorg, winkelen, vrije tijd en projectmanagement.

Korte lijnen, innovatie en persoonlijke ontwikkeling; de groeiambitie spat er vanaf en dat geeft veel positieve energie.

Wij investeren in jou! Bureau Stedelijke Planning (part of Sweco) heeft groeiambitie, niet alleen voor het bureau, maar ook voor jou persoonlijk. Afgezien van een uitstekend salaris en optimale secundaire arbeidsvoorwaarden krijg je van ons een aanvullende opleiding in gebiedsontwikkeling. Daarnaast krijg je intensieve coaching on the job door zeer ervaren consultants gebiedsontwikkeling.

DE MENS CENTRAAL IN EEN GEZONDE, LEVENDIGE EN DUURZAME LEEFOMGEVING

Bij ons staat de mens centraal. Wij hechten daarom veel waarde aan een gezonde en duurzame leefomgeving. In onze adviezen streven we daarom naar intensivering van het ruimtegebruik in een groenblauwe omgeving. Om emissie te beperken vooral rond knooppunten van openbaar vervoer. Voor de levendigheid streven wij hierbij naar multifunctionele gebieden.

Wij geloven dat vooral kwalitatief hoogwaardige projecten in belangrijke mate bijdragen aan een duurzame stedelijke ontwikkeling – ze gaan dan immers veel langer mee. Dit krijgt gestalte door een ruimtelijk functionele programmering die optimaal aansluit op het stedelijk weefsel, een aantrekkelijk ontwerp, gebruik van hoogwaardige materialen en een aantrekkelijke openbare ruimte. Behoud van cultuurhistorisch erfgoed zien we als een kans.

JOUW PROFIEL

We zoeken een consultant met 5 tot 10 jaar ervaring die een volgende stap wil maken en bij wil dragen aan de verdere groei van ons bureau op het gebied van gebiedsontwikkeling. Belangrijk is dat je al enkele jaren ervaring hebt met project- en of gebiedsontwikkeling. Verder denken we aan:

  • Een ondernemend karakter
  • Een geboren consultant
  • Goede coach voor begeleiding (junior)consultants
  • Analytisch en kwantitatief vaardig
  • Realistisch, innovatief en maatschappelijk betrokken
WIJ BIEDEN:

Bij Bureau Stedelijke Planning (part of Sweco) zit je goed. En dit mag je van een koploper verwachten. Je verdient een goed salaris en ontvangt 32 vakantiedagen, een thuiswerkvergoeding, vakantietoeslag, een circulaire thuiswerkplek en een uitstekende pensioensregeling. Daarnaast krijg je bij ons veel regie. Over hoeveel je werkt, waar je werkt, hoe je werkt en wanneer je werkt. We vertrouwen erop dat jij zelf goede en duurzame keuzes maakt.

Verder heb je binnen ons moderne arbeidsvoorwaardenpakket zelf de keuze om duurzaam je reisbewegingen in te richten en zeer ruime ontwikkelmogelijkheden binnen onze Sweco Academy.

Naast uitdagend werk, support en middelen pakken we ook graag uit als het gaat om ontspanning en lol. We willen graag dat je gezond blijft en met veel plezier naar je werk gaat. Denk aan de dagelijkse Fika’s, een jaarlijks terugkerend festival, ons sportaanbod, zomerbarbecues en activiteiten vanuit Jong Sweco en personeelsverenigingen.

LAAT ONS HOREN WAAROM JIJ ONS TEAM GEBIEDSONTWIKKELING EN WERKEN WILT VERSTERKEN!

Stuur je sollicitatie en CV uiterlijk 1 mei 2022 naar joris.quaedflieg@sweco.nl, dan verkennen we samen de mogelijkheden.

MEER INFORMATIE?

Bel of mail met Joris Quaedflieg, managing consultant Gebiedsontwikkeling en werken, joris.quaedflieg@sweco.nl, 06-12359403

BUREAU STEDELIJKE PLANNING (PART OF SWECO)

Vanuit een integrale invalshoek ondersteunen wij overheden en marktpartijen met vernieuwende oplossingen voor hun vraagstukken. Zowel met ‘fact based’ marktanalyses als ruimtelijk functionele programmering en ontwikkelstrategieën voor project- en gebiedsontwikkeling. Onze specialiteit ligt bij de revitalisatie en transformatie van (winkel)centra en gebiedsontwikkelingen. De integrale aanpak die dit vereist is gebaseerd op onze expertise in wonen, werken, winkelen en vrije tijd. We stellen hierbij centraal wat nodig is om tot een succesvolle realisatie te komen. Voor de uitvoering beschikken wij bovendien over een team van ervaren projectmanagers.

Bureau Stedelijke Planning bestaat 25 jaar en is in 2021 overgenomen door Sweco. In deze business unit werken we met zo’n 35 vaste medewerkers en 25 ZZP’ers, allemaal betrokken en gedreven professionals. BSP maakt een sterke ontwikkeling door en wij willen deze stijgende lijn in de komende jaren voortzetten.

MEER INFORMATIE ir. Joris Quaedflieg Joris Quaedflieg Bureau Stedelijke Planning joris.quaedflieg@sweco.nl
+31 (0)6 12359403

Joris Quaedflieg (1976) is managing consultant werken en gebiedsontwikkeling bij Bureau Stedelijke Planning. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring in projectmanagement en advies bij gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructurering.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie