Vacature: senior consultant wonen

werkenbijbsp

De opgave voor de woningmarkt in Nederland is omvangrijk en uitdagend. Versnelling, betaalbaarheid, duurzaamheid en vergrijzing vechten om prioriteit. Gaat jouw hart ook sneller kloppen door bij te dragen aan deze uitdagingen en tevens te adviseren over de programmering van (gemengde) woonlocaties in transformatiegebieden? Voor zowel de overheid als private partijen te werken? Bij een adviesbureau dat tot de top van Nederland behoort, dat de mens centraal stelt en investeert in jouw persoonlijke ontwikkeling? Dat kan!

Bij Bureau Stedelijke Planning (part of Sweco) krijg je volop ruimte voor jouw goede ideeën. Je krijgt de leiding over aansprekende projecten en krijgt de mogelijkheid je eigen stempel op het werk te drukken. Wij voeren de opdrachten niet alleen uit, maar denken met de opdrachtgever mee over de vertaling van ons advies in concrete actie. Dit verwachten wij ook van jou.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag bij het Team Wonen. Samen met je collega’s ondersteun je opdrachtgevers (zowel overheid als marktpartijen) met vragen op het terrein van wonen en gebiedsontwikkeling. Dit doen we onder meer met onderzoek, strategische advisering, ruimtelijke onderbouwingen, conceptontwikkeling, het opstellen van kansrijke programma’s, toekomstvisies en procesbegeleiding. Hierbij betrekken we optimaal de kennis uit de andere teams op het gebied van werken, winkelen, vrije tijd en projectmanagement.

Korte lijnen, innovatie en persoonlijke ontwikkeling; de groeiambitie spat er vanaf en dat geeft veel positieve energie.

Wij investeren in jou! Bureau Stedelijke Planning (part of sweco) heeft groeiambitie, niet alleen voor het bureau, maar ook voor jou persoonlijk. Afgezien van een uitstekend salaris en optimale secundaire arbeidsvoorwaarden krijg je van ons een aanvullende opleiding op het gebied van Wonen. Daarnaast intensieve coaching on the job door zeer ervaren consultants wonen.

De mens centraal in een gezonde, levendige en duurzame leefomgeving 

Bij ons staat de mens centraal. Wij hechten daarom veel waarde aan een gezonde en duurzame leefomgeving. In onze adviezen streven we daarom naar intensivering van het ruimtegebruik in een groenblauwe omgeving. Om emissie te beperken vooral rond knooppunten van openbaar vervoer. Voor de levendigheid streven wij hierbij naar multifunctionele gebieden.

Wij geloven dat vooral kwalitatief hoogwaardige projecten in belangrijke mate bijdragen aan een duurzame stedelijke ontwikkeling – ze gaan dan immers veel langer mee. Dit krijgt gestalte door een ruimtelijk functionele programmering die optimaal aansluit op het stedelijk weefsel, een aantrekkelijk ontwerp, gebruik van hoogwaardige materialen en een aantrekkelijke openbare ruimte. Behoud van cultuurhistorisch erfgoed zien we als een kans.

Jouw profiel

We zoeken een consultant met minimaal 5 jaar ervaring. Die een volgende stap wil maken en bij wil dragen aan de verdere groei van ons bureau op het gebied van wonen. Wij denken aan:

  • Ervaring op het gebied van wonen
  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
  • Goede coach voor begeleiding (junior)consultants
  • Analytisch en kwantitatief vaardig
  • Realistisch, innovatief en maatschappelijk betrokken
WIJ BIEDEN:

Bij Bureau Stedelijke Planning (part of Sweco) zit je goed. En dit mag je van een koploper verwachten. Je verdient een goed salaris en ontvangt 32 vakantiedagen, een thuiswerkvergoeding, vakantietoeslag, een circulaire thuiswerkplek en een uitstekende pensioensregeling. Daarnaast krijg je bij ons veel regie. Over hoeveel je werkt, waar je werkt, hoe je werkt en wanneer je werkt. We vertrouwen erop dat jij zelf goede en duurzame keuzes maakt.

Verder heb je binnen ons moderne arbeidsvoorwaardenpakket zelf de keuze om duurzaam je reisbewegingen in te richten en zeer ruime ontwikkelmogelijkheden binnen onze Sweco Academy.

Naast uitdagend werk, support en middelen pakken we ook graag uit als het gaat om ontspanning en lol. We willen graag dat je gezond blijft en met veel plezier naar je werk gaat. Denk aan de dagelijkse Fika’s, een jaarlijks terugkerend festival, ons sportaanbod, zomerbarbecues en activiteiten vanuit Jong Sweco en personeelsverenigingen.

Laat ons horen waarom jij ons team wonen wilt versterken!

Stuur je sollicitatie en CV naar jannico.wigboldus@sweco.nl, dan verkennen we samen de mogelijkheden.

Meer informatie?

Bel of mail met Jan Nico Wigboldus, managing consultant Wonen (jannico.wigboldus@sweco.nl, 0182-689416)

BUREAU STEDELIJKE PLANNING (PART OF SWECO)

Vanuit een integrale invalshoek ondersteunen wij overheden en marktpartijen met vernieuwende oplossingen voor hun vraagstukken. Zowel met ‘fact based’ marktanalyses als ruimtelijk functionele programmering en ontwikkelstrategieën voor project- en gebiedsontwikkeling. Onze specialiteit ligt bij de revitalisatie en transformatie van (winkel)centra en gebiedsontwikkelingen. De integrale aanpak die dit vereist is gebaseerd op onze expertise in wonen, werken, winkelen en vrije tijd. We stellen hierbij centraal wat nodig is om tot een succesvolle realisatie te komen. Voor de uitvoering beschikken wij bovendien over een team van ervaren projectmanagers.

Bureau Stedelijke Planning bestaat 25 jaar en is in 2021 overgenomen door Sweco. In deze business unit werken we met zo’n 35 vaste medewerkers en 25 ZZP’ers, allemaal betrokken en gedreven professionals. BSP maakt een sterke ontwikkeling door en wij willen deze stijgende lijn in de komende jaren voortzetten.

MEER INFORMATIE Jan Nico Wigboldus jannico.wigboldus@sweco.nl
+31 (0)6 20956159

Jan Nico Wigboldus is managing consultant Wonen bij Bureau Stedelijke Planning.
Deel deze pagina

gerelateerde informatie

Vacature: principal consultant wonen

De opgave voor de woningmarkt in Nederland is omvangrijk en uitdagend. Versnelling, betaalbaarheid, duurzaamheid en vergrijzing vechten om prioriteit. Gaat jouw hart ook sneller kloppen Lees meer